Slottsweekend på Thorskogs Slott

FANTASTISKT!!


Har precis kommit hem från en Slottsweekend på Thorskogs Slott!!! Ville inte åka hem. Allt har varit underbart!!






Vi checkade in i lördagsförmiddag & fick vårt rum trots att vi var tidiga. Sedan åkte stövlarna på & med kartan i högsta hugg skulle vi gå en tur i omgivningarna....Det fanns en röd, gul & blå slinga. Vilken vi tog? What happens at Thorskogs stays at Thorskogs...men kan säga att det var en lätt karta!!




Efter det gick vi till rummet för att läsa någon av alla våra tidningar vi köpt för att få julinspiration & sedan var det dags för Afternoontea.  Fyttirackarns va gott det var!!!!! Sitta där i dessa fina omgivningar & äta detta underbara var ju bara inte klokt!





Tallrik 1



Tallrik 2!!!



Lemoncurden var så god att det går inte att beskriva!!


Så efter det var en slummerstund berättigad. När vi vaknade var man ju inte direkt hungrig men vi tog oss upp till slottet för att med champagne i handen lyssna på när Lasse Nilsson berättade om slottets historia. Han berättade väldigt bra & sedan kom köksmästaren & "somaliern" och berättade om kvällens meny.


Vi drog oss ner till orangeriet där vi fick ett bord i mitten & beställde vinpaket etc etc..


Först var det en lite aptitretare som jag inte åt för det var fisk men Cicci sa att det var något av det godaste hon ätit.


Hummer och ostronsoppa med hummercanneloni serverades med sjökorall och ett skum på champagne till Cicci.



Jag fick gåslever med jordnötter någon sorts svingod lakritsgrej & smörstekt bröd. LÖÖÖVE!


Varmrätten var: Bakad renytterfilé tillsammans med Thorskogs egna viltchoritzo, glaserade svartrötter, gräddig spetskål och kryddiga inlagda rödbetor serverades med en frasig potatisfondant samt portvinsås.





Efter detta Thoskogs urval av närproducerade ostar med tillbehör.



Desserten: Ljummen kalvdans med hjortronsorbet serverades med en hallon och mocca kaka samt karamelliserade nötter.




Vinerna till var fantastiska & man blev lite susig så när vi var färdiga satte vi oss i Lejonkulan och spelade Yatzy. Fick sällskap av ett trevligt par som vi satt & vrålskrattade med! Vad gjorde korven i såsen var en mening som upprepades ett antal ggr.


I morse vaknade vi & gick till frukosten. Även den var ju underbar men man var inte direkt hungrig så jag tog det lugnt. Eller kanske inte om man tittar på bilderna, de är lite suddiga så någon har nog haft bråttom!











Slottet var urvackert! Det var levande ljus överallt både ute & inne. Runt badtunnan (som vi inte bokade men som vi ABSOLUT kommer at tgöra nästa gång) var det också massa ljus & såååå fint!!


Personalen grym & trevlig & de har verkligen lyckats med att man känner sig hemma....


Sängarna fantastiskt bekväma & rummet mysigt.


Om jag måste lista något minus var det att trots vi sagt till när vi bokade, när vi checkade in & en gång i matsalen så fick jag ÄNDÅ fisk....plus att de glömde att hälla på mitt fjärde vin.


Min rekomendation är; ÅK DIT!!!!! Det är grymt!!!

Kommentarer
Postat av: ingrid

åh herregud vad UNDERBART det låter....

vill dit...

pussis

2008-11-09 @ 19:49:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0