Snabb fusktårta

Skulle fira på jobbet (& spela in film) & hade inte så mycket tid så fick ta en genväg.

Tårtbotten (bästa e chokladbotten men hittade inte det igår)
 Marängbotten
 Hasselnötscreme
Banan
Grädde
Kiwi

Lägg en tårtbotten & smeta på hasselnötscreme.
Lägg på en marängbotten.
Blanda mosad banan med vispad grädde & kakao (om du vill) & smeta på det.
Lägg på tårtlocket & kleta på grädde över hela tårtan.

 Dekorera med skiva kiwi & kanske rosa strössel eller något..

Snabbt & gott!
(mycket meningar som började på Lägg ser jag men orkar inte vara så innovativ idag...för varmt )


Apelsinost från Falbygden kan användas så här...

Storhandling för söndagens brunch, cheesecake bakning, svinhungrig...middagen måste gå svinnabbt...

Småtärna en  röd lök & en röd paprika.
Häll av en lite burk majs.
Häll av en burk med svarta bönor & kör lite grann med stavmixern men det skall fortfarande vara chunky.
Blanda detta & har du en lite tahini så kan du ta lite sådant.

Ta en tortilla & lägg ett lager apelsinost på. Lägg röra på & sedan ett lager ost igen & lägg på en tortillabröd.
Stek i en ganska varm stekpanna med olja i...När du skall vända den så kan du ta en tallrik till hjälp.

Nästa gång skall jag ta i något mer i "smeten" så det blir lite mer smetigt...det gillar jag...


Snabb kycklingsallad


Detta svängde mammi & jag ihop snabbt en fredagskväll...

Grillad kyckling som du pillar i små delar (dööhhh näää man tar en hel kylling & smäller ner på tallriken lixom :-))

Ananas (vi tog burk men I guess ÄNNU bättre med färsk)
Gröna ärtor
Salladslök
De där lååånga röda paprikorna
Isbergssallad (detta hade vi bredvid för då blir det inte så brunt & geggigt om det råkar bli något över till dagen efter)
Majs
Rostade solroskärnor

Sedan snodde jag ihop en Rhode Islands dressing av lite majonäs, creme fraiche, chilisås & sambal .

Lätt men det blev faktiskt riktigt jädra gott!


Enkel parfait

Detta recpetet hittade jag hos min matguru Vickan http://matplatsen.org/?p=580

SÅÅÅ lätt om man som jag då kanske räknar rätt & inte gör efterrätt till 16 pers eller mer...ehhh men nu har ju mamma efterrätt så det räcker ett tag...

2 port:
 1/2 förp vaniljvisp
1 liten daim
färska jordgubbar eller något annat gottatt servera till.
ev florsocker
Vispa vaniljvispen ordentligt. Krossa daimen och rör ner. Klä två portionsformar med plastfolie och fyll dem med blandningen.
Ställ i frysen, minst 3 timmar innan servering.
Ta ut dem en liten stund innan de ska serveras (de smakar bäst när de börjat tina lite) och lyft ur parfaiten med hjälp av folien.
Lägg dem upponer på tallrikar och lägg tex jorsgubbar brevid. Sikte ev över lite florsocker.

Man kan variera detta recept i det oändliga...tänk va gott med romrussin :-) (gammelfölkssmak)


Fyllda potatisskal eller Pommes Jackson :-)

Årets första grill...yum...

Det blev grillspett med lammkorv, choritzo, paprika, champinjoner & marinerade kycklingfileér. Till detta hemmagjord (såklart) tzatziki, god sallad med ananas, fetaost, paprika, majs & sallad...

Till detta gjorde jag Pommes Jackson (som jag fick lära mig att det hette...supersvennigt namn ju!)

Tvätta bakpotatis (jag räknar med MINST 1 hel potatis per person)

Nagga den med en gaffel & baka den i ugnen tills den är färdig...cirka 175 grader i kanske 1 timma eller något...

När den svalnat lite delar du den & gröper ur potatisen & lägger i en bunke. Blanda ner lite grädde & creme Fraiche (det blir lite surt med creme fraiche & det tyckte inte jag var gott så jag skall inte ha det nästa gång) ha gärna hackad mandel i, knaperstekt bacon & salta & peppra. Lägg tillbaka i skalen & toppa med västerbottenost (jag hällde ner lite i potatissmeten oxå) & kör in i ugn 200 grader varm tills de ser lite bruna ut...Yum att äta skalet tycker jag.







Kycklinglasagne a la kylskåpsrensning

3 Kycklingfile
Röd paprika
1 gul Lök
15 Champinjoner
1 burk  Chili keso
1 burk  Tomat & basilika crème fraiche
2 msk Crème fraiche
Nästan en hel liten burk medium salsa
1 slatt Tomatpure
Mycket riven cheddarost
1 förpackning Mild ostsås
Lasagneplattor

Stek hackad lök &  hackad paprika i smör & lägg i en bunke. Stek champinjonerna. Stek kycklingfilé i små bitar & blanda ihop allt stekt.
Häll i en burk chilikeso & en burk tomat & basilika cremefraiche samt salsan. Blanda i ett sprut tomatpuré & 2 msk vanlig creme fraiche. Smaka av med salt & peppar.

Lägg ett lager av detta i en ugnsfast form, ringla på lite ostsås & riven cheddarost, lägg på lasagneplattor & sedan upprepar du tills allt e slut.
Översta lagret skall vara kycklingmix, vit sås & cheddarost.

Sedan in i 200 grader ugn tills osten har en fin färg…ca 20-30 minuter.

Skulle tagit kort men som vanligt var jag för åååpen så jag hann inte :-(

Tjejmiddag


 I lördags var det middagsdax med girlsen...


Som förrätt blev det en simpel kantarelltoast..behövs inget recept för det tror jag väl...förutom min lilla hemliga ingrediens....men den förblir hemlig...




De fick vara testbunnies då jag skulle pröva ett nytt recept till varmrätt...


Jag tog kyckling filé )per person) som jag lade under bakplåtspapper & gick loss på den med en kavel så den blev ganska tunn. Sedan lade jag ett par skivor lufttorkad skinka lite omlott under & sedan filen på.

På filén lade jag en mix jag gjort på 125 gram mozzarellaost, rivet skal av en citron & cirka 15 basilika blad, tog lite salt också...Så rullade jag ihop kycklingen hårt & slog in den i plastfolie som en smällkaramell & drog åt så de blev hårt inslagen. Lade i en ugnsfast form & satte i en kötttermometer. In i 100 gradig ugn tills termometern visade 70 grader...låt den vila.

Kycklingen blev mycket saftig!!!

Hade en gäst som är laktosintolerant så istället för mozzarella i mixen tog jag riven cheddar istället & det var mycket gott!


När jag skulle servera den stekte jag den i lite smör så att skinkan fick en fin färg & sedan skar jag den i lagom tjocka sneda bitar.

Till detta serverade jag risotto-Se recept under easypeasy & en Marsalasås...Den gjorde jag bara på smör som jag smälte & rörde ner mjöl...späd med grädde & marsalavin smaka av med salt...Här skulle jag egentligen gjort en ordentlig grund med lök & morötter etc men en av mina gäster tål ej lök så då fick jag göra så här & det blev ok...tror dock att den passar bättre till stekt kyckling & pasta....


Till detta fick e en sallad som de fick mixa själva med oljor, solrosfrön, balsamicosirap & flingsalt....




Efterätt blev enligt önskemål..Creme Brulé...Gjorde en test på en av dem & SUCCE! Jag tog undan lite av smeten & hällde i lite pernod & lakritspulver som jag köpt på nätet & vips hade jag en Lakrits Brulé...SATAN va god den blev!!!!


RSS 2.0