Raw Food e gott...alltså...jag gillar lixom det...HELT OTIPPAT!

När jag hörde talas om detta första gången tänkte jag bara yeahyeahyeah....ännu ett blajeri med nyttighets-humbug-yadayadayada...
Men, jag var ändå lite faschinerad när jag bland annat läste att de gjorde chokladmousse på andra saker. Försökte få till en matlagningskväll på jobbet med Erica Palmcrantz som är expert på detta men fick in för få anmälningar...
Köpte då boken & nu när jag kom hem från Thailand tänkte jag fortsätta vara liiite åt det nyttiga hållet...

Så, idag tillagade jag Chokladmousse på Raw viset...GALET! Kan väl ALDRIG bli gott men feeeeeeeeeeeel hade jag!!! Det blev faktiskt mums....För säkerhets skull testade jag det på ett par damer som alla tyckte det var väldigt gott....men ingen gissade på att det var avocado i....

Skall nu fördjupa mig mer i boken & se vad som skall lagas härnäst...men här kommer receptet på:
 
Chokladmousse

Chokladmousse 2 port

0,5 färska dadlar
0,5 dl vatten
2 msk honung
0,5 tsk vaniljpulver (jag tog vaniljsocker så där försvann ju det nyttiga so to speak ...lalalalala)
0,5 dl kakao eller carob 
1, 5 dl avocado...Jag tog nästan en hel

Lägg  dadlar, honung och vaniljpulver  i en matberedaren eller mixer & kör tills det e en mjuk smet. Tillsätt vattnet.

Släng i avokado och kakao.

Mixa tills det är krämigt.

Vill du ha det lösare så häll i 2 msk vatten.

Håller tre dagar i kyl och två veckor i frys förvarat i en försluten burk.

Även en bild men jag hade som vanligt inget att garnera med så det ser rätt lamt ut....& litte äckligt oxå :-)


Galet goda kakor

Nu kommer jag ej ihåg var jag hittade detta recept...var det kanske på Matplatsen??? Om inte SORRY till den jag "snodde" det av....

Dessa e nästan som godis...det liknar någon kaka som jag åt i London när jag bodde där men kan ej komma på vad de hette....

240 g smör
300 g vetemjöl
120 g strösocker
1 nypa salt

Topping:
240 g osaltat smör
240 g ljust muscavadosocker
4 msk ljus sirap
400 g kondenserad mjölk på burk
200 g choklad

Värm ugnen till 180 grader. Fördela smöret i mjölet och knåda för hand. Arbeta in sockret och lite salt tills degen fått en bra konsistens. Pressa ut degen på en plåt  med bakplåtspapper på(ca 24-30 cm). Baka den i 20-25 minuter till den fått en gyllene färg.

Kolan:

Blanda smör, socker, sirap och kondenserad mjölk i en kastrull och låt det sakta koka upp. Vispa och koka ytterligare 10 minuter tills den tjocknar. Häll kolasmeten över mördegen. Kyl ner till smeten stelnar.

Smält chokladen och häll den över kolan. Bred ut den och låt stelna. Skär sedan lagom stora bitar. Förvara kallt i upp till en vecka.



Min favvo i Thailand

Ser rätt cepe ut men jag bjuder pa det....

Detta var det BÄSTA med Thailand i matväg då alltså!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=fE04CrZr-rA     funkar ej att göra länk nu tyvärr.....

Eftersom jag inom 24 timmar skall rulla i en bikini på en strand

Så tänkte jag att sista dagen tar jag & äter litte extra så det går att rulla RIKTIGT bra!!!

Så då fick jag detta tipset på min favvo matblogg Matplatsen

Goood & lätt...tog den även till lurre idag....

Hejdå på ett tag....nu drar jag till Thailand!


Middag på Dinner 22

Tyvärr glömde jag kameran…..grrrr!!!

Jag gillar verkligen detta stället. Mysig inredning & trevligt välkomnande.

När vi fick ett bord var det nog bara vi där men det var helt ok. Det blev rätt fullt efter en stund.
Fick först ett skrattanfall när vi skulle beställa dricka för det kändes som om vi ”lekte” vuxna…typiskt Cicci & mig!

Fick in ett GRYMT gott lingonbröd med tryffelsmör till, heaven!!! Sedan var det ett olivbröd men det åt jag inte & ett knäcke men det åt jag inte heller samt en olivtapenade..men jag koncentrerade mig som sagt på tryffeln.
Jag var hungrig som en boaorm (som vanligt) så jag skulle tyyyp beställa allt! 

Cicci började med Löjrom, råraka , rödlök & cremé fraiche . Alltid en hit enligt henne.
 Själv började jag med Råbiff med klassiska tillbehör. Det var fint upplagt med råbiff och rå äggula på toppen samt alla tillbehör (kapris, rödbetor, senap, färskriven pepparrot) i små glas så fick man mixa själv….Underbart gott!!

Hvudrätt för Cicci blev Cajunsotad Tonfisk med Pernodbräserade pilgrimsmusslor och Citrusrisotto. Det var servitören som tyckte att hon skulle ta den när hon inte kunde välja mellan den & Hälleflundran. Enligt Cicci…svingod…

Jag fortsatte med kött…dessutom mitt favvokött… Oxfilé tournedou, spetskålsknyte ,tryffelbearnaise och sveciagratinerad potatisgratäng. Mitt kött blev stekt precis som jag ville ha det & var yummy. Bearnaisesåsen smakade inte så mycket tryffel men var god ändå. Gratängen var lite "al dente" men det gillade jag och det var mycket god smak på den.

Åsså efterrätt…Cicci tog bara en barnglass med chokladsås….Hur upphetsande kan det bli…? Själv tog jag en Cremé brûlee & hjortronglass…Var liiiiiiiiiiite besviken på hjortronglassen då jag tänkt mig att det skulle smaka annorlunda…men brulen var asgod & gjord i en fin form med perfa sockertäcke på.

Servicen var jättebra. Servitören var där men ändå inte….alltså på ett bra sätt. Visade vinflaskan även om jag ”bara” drack husets vin. Vet ej hur toaletterna såg ut eftersom jag inte var där…kardinalfel vid recensioner!!! Det var liiiiiiiiite väl kallt vid vårt bord men hade vi sagt till hade vi säkert blivit flyttade….

Jag går hemskans gärna dit igen…..

Dinner 22
Södra Vägen 22
Göteborg
Tel: 031-81 10 55

RSS 2.0