Restaurant Meet

På sommaren blir man lat…eller i alla fall jag så då är det bra att det finns så mycket najsa restauranger att besöka.

 Igår blev det Meet på Geijersgatan tillsammans med familjen G minus barnet.

 Vi gick in för att titta på menyn & tyckte snabbt att den verkar bra så vi slog oss ner vid ett bra bord på uteserveringen.

Urtrevlig servitris som var bara så där bra lixom. Servicen var väldigt bra hela kvällen.

Först fick vi en brödkorg med ett FANTASTISKT gott fruktbröd (jag som egentligen inte äter sådant nu insåg att även idag måste jag göra ett undantag) surdegsbaguette & en annan sort.
Till detta fick man någon gucka som var god….



Vi tog två förrätter & delade på:

Vit & Grön sparris, lättgrillad parmaskinka, ljummen hasselnötsvinegrette samt inlagda smålökar.



Hmm…den var ok…skinkan var ALLDELES för salt så det tog bort det mesta av smaken tyckte vi.

 Den andra förrätten var däremot en vinnare…men det är klart, satsar man på säkra kort så…

Honungsgratinerad getost med pecannötter, liten sallad & balsamicoreduktion.



Stor härlig bit av ost …yummy say no more!

Varmrätten blev naturligtvis kött. (Nästa gång skall vi testa Kobe :-) )

Jag valde en 200 grams oxfilé & de andra testade Texas Entrecoten.

 Till kötträtterna får man välja två tillbehör från kategorierna potatis/ris, sallad & såser.

Till min oxfilé blev det potatisgratäng med vitlök & såklart bearnaise.



Köttet var SUPER!


Potatisgratängen kom in i en liten ministekpanna & var mycket god & bearnaisen smarrig. Den smakade mycket dragon vilket jag diggar.
Testade risotton också & smaken var god men jag föredrar en risotto hyfsat rinnig så denna var lite torr.

Till detta drack vi ett väldigt gott rödvin från…hmm…var det Italien???

Som vanligt när TG & jag äter ute & ser crème brulé- på menyn har vi svårt att avstå från detta så vi tog varsin Lakrits Brulé- med liten citrussallad. Väldigt liten var den & jag måste nog säga att min lakrits brulé- är godare :-)



 MEN….Meet får faktiskt 4,5 kockmössor av 5 av mig…..

Det enda minuset jag kom på & det var egentligen ingen biggie var att den lilla påsen som brödet kom i var lite ofräsch…smutsich kan man säga… Men supertrevlig service, lagom väntan på maten, trevlig lokal & supplies supplies….jag glömde igen att check out the bathroom….

Tack Meet! I will be back!

Qué Pasa

Sommar & varmt…då passar ju Tapas perfekt tyckte Andreas & jag….

Snabb & astrevlig service började det med….

Tapasmenyn var lååång & det var svårt att välja…

Mitt val slutade på:

Datiles con cerdo-Baconlindade dadlar
Filetitos- Tunt skivad fläskfilé med chili & vitlök
Palitos-Baconlindad Haloumi
Sarrano queso-Färskostfylld serranoskinka med soltorkad tomat

Dadlarna kom på ett spett…fem eller sex stycken tror jag att det var & de var bra stekta så att baconet inte var så där sladdrigt & läskigt…MYCKET BRA!


Fläskfilen var sådär…lite lam sådär….rätt så intetsägande. Man fick tre tunna skivor med chilibitar på….



Haloumin var GRYM…..YUMMY! Det blir dubbla portioner av den nästa gång jag går dit!! Tror att det var cirka tre bitar av denna & det var tyvärr för lite för mig .-)



Den fyllda serranoskinkan var sådär…en bit räckte för mig men det är för att jag inte är överförtjust i soltorkade tomater smaken för jag tycker lätt att den tar överhanden. Jag mölade dock i mig de fem? rullarna man fick :-)



 Delade på en flarra vitt vin & den var helt ok…är ju ingen vinkännare av rang plus att vi redan var lite bladiga så då spelade det ingen större roll .-)




Servicen var som sagt mycket trevlig & vi satt bara ute så jag kan inte berätta om vare sig insidan på krogen eller toaletterna (ja…glömde det IGEN!)

Men jag ger Qué Pasa 4 kockmössor av 5


Fiskekrogen i Göteborg

Jag är väl inte direkt den personen som skall betygsätta en fiskrestaurang men sedan när håller jag mig till reglerna???

Var på Fiskekrogen i fredags…..

Vi tjejer kom lite efter killarna så de satt redan där inne när vi kom dit. Vi blev sittande en bra stund utan något i glasen & när champagnen kom in så var den inte riktigt kall vilket vi påpekade & fick ett..ja vi vet…ehhhh & därför serverar ni den förstår jag???? Vi pratar lixom inte om någon billig sak här utan en god & expensivo dricka…Anyway, han hällde lite i glasen & sedan sattes den i en ishink…

Kommer ej ihåg vad de andra åt i detalj men spridda kommentarer för Skaldjursplatån-vattnig tyckte någon, god tyckte någon..

Jag tog som förrätt: Carpacciopå kalv från Värsås med bakad organisk anklever, Granny Smith samt sultanrussin & äppelkärnsolja från Blaxta.  Den var god & smakade pistage men lite vattnig....



Jag vågade mig tom på att smaka på TVÅ räkor & de var faktiskt helt ok…dock med rejält aioli på ;-) De smörstekta brödet som brukar vara himelskt gott var inte det denna gången även om de gjorde två försök på detta…well at least they tried…



Nässelsoppan med pocherad sjötungsfilé, primörer & nypotatisserverades med löjrom från Vänern samt confierad äggula som de andra beställde var F A N T A S T I C O enligt dem….

Jag körde på den enda kötträtten de hade; Rosmarinbakad lammsadel med senapsstekta primörer, jordärtskockscréme samt rödvinssky smaksatt med rostad vitlök & den var ok…Har ätit godare kött där förut….



Efterrätten fick bli Ett urval av mogna ostar med kökets tillbehör & där var det en getost som var grymt god….

Vinerna var svingoda & har tyvärr inget namn på dem men det var massor av både vitt & rött i glasen…

Servicen var udda…jag tycker lixom inte att servisen skall stå & peta sig i ögat när hon pratar med oss eller att det skall dröja så långt innan man får något i glasen men det kanske bara är jag som är petig…
De var trevliga & korrekta största delen av middagen även om jag inte kunde sätta fingret på vad det var som var udda…ja mer än peta i ögat då…

Var inte på toaletterna men jag har för mig att det är rätt najsa så jag gissar på att de var det denna gången oxå.

Så tyvärr var inte detta besöket lika bra som det förra jag var på….synd för det är en fin matsal & trevligt ställe……så jag ger det 3 kockmössor av 5

RSS 2.0