Limoncello á la Napolitana

Ok, fick mail av italianon där han gärna delar med sig av sitt Limoncello recept...(själv tittade jag till min flarra i morse & sa hej till den...färgen är ljusgul nu!!)


Hejsan! 

Här kommer ett "hemligt" recept på Limoncello. Ju mindre vatten desto roligare blir kvällen, dock ska den inte vara starkare en 30-35%. 

 Alltså:   6 citroner 1 l. alkohol (40%) 3-4 dl. vatten (beroende på styrka) 0.5 kg socker  skala av endast det gula skalet av citronerna, det vita gör att det blir en onödigt sur karaktär på likören. blanda sen skalade och tvättade citronskal med spriten i en flaska. Låt stå i 8 - 10 dagar.

Blanda vatten och socker - låt sockret lösas noggrant med vattnet. Blanda sedan allt.

Efter 1 dygn silar man bort skalen och häller upp likören i mindre (kanske 25 - 33 cl. ) flaskor. Låt flaskorna stå i ett mörkt i 10 dagar.

Dansa en tarantella och gå ut i skogen och plocka några Karl-Johanssvampar. (Det sistnämna är inte nödvändigt för Limoncellon - men trevligt ändå)!  

Drick till en espresso som den är eller inmundiga med en isbit. Gött!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0