Enkel parfait

Detta recpetet hittade jag hos min matguru Vickan http://matplatsen.org/?p=580

SÅÅÅ lätt om man som jag då kanske räknar rätt & inte gör efterrätt till 16 pers eller mer...ehhh men nu har ju mamma efterrätt så det räcker ett tag...

2 port:
 1/2 förp vaniljvisp
1 liten daim
färska jordgubbar eller något annat gottatt servera till.
ev florsocker
Vispa vaniljvispen ordentligt. Krossa daimen och rör ner. Klä två portionsformar med plastfolie och fyll dem med blandningen.
Ställ i frysen, minst 3 timmar innan servering.
Ta ut dem en liten stund innan de ska serveras (de smakar bäst när de börjat tina lite) och lyft ur parfaiten med hjälp av folien.
Lägg dem upponer på tallrikar och lägg tex jorsgubbar brevid. Sikte ev över lite florsocker.

Man kan variera detta recept i det oändliga...tänk va gott med romrussin :-) (gammelfölkssmak)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0