Fyllda potatisskal eller Pommes Jackson :-)
Årets första grill...yum...
Det blev grillspett med lammkorv, choritzo, paprika, champinjoner & marinerade kycklingfileér. Till detta hemmagjord (såklart) tzatziki, god sallad med ananas, fetaost, paprika, majs & sallad...
Till detta gjorde jag Pommes Jackson (som jag fick lära mig att det hette...supersvennigt namn ju!)
Tvätta bakpotatis (jag räknar med MINST 1 hel potatis per person)
Nagga den med en gaffel & baka den i ugnen tills den är färdig...cirka 175 grader i kanske 1 timma eller något...
När den svalnat lite delar du den & gröper ur potatisen & lägger i en bunke. Blanda ner lite grädde & creme Fraiche (det blir lite surt med creme fraiche & det tyckte inte jag var gott så jag skall inte ha det nästa gång) ha gärna hackad mandel i, knaperstekt bacon & salta & peppra. Lägg tillbaka i skalen & toppa med västerbottenost (jag hällde ner lite i potatissmeten oxå) & kör in i ugn 200 grader varm tills de ser lite bruna ut...Yum att äta skalet tycker jag.
Det blev grillspett med lammkorv, choritzo, paprika, champinjoner & marinerade kycklingfileér. Till detta hemmagjord (såklart) tzatziki, god sallad med ananas, fetaost, paprika, majs & sallad...
Till detta gjorde jag Pommes Jackson (som jag fick lära mig att det hette...supersvennigt namn ju!)
Tvätta bakpotatis (jag räknar med MINST 1 hel potatis per person)
Nagga den med en gaffel & baka den i ugnen tills den är färdig...cirka 175 grader i kanske 1 timma eller något...
När den svalnat lite delar du den & gröper ur potatisen & lägger i en bunke. Blanda ner lite grädde & creme Fraiche (det blir lite surt med creme fraiche & det tyckte inte jag var gott så jag skall inte ha det nästa gång) ha gärna hackad mandel i, knaperstekt bacon & salta & peppra. Lägg tillbaka i skalen & toppa med västerbottenost (jag hällde ner lite i potatissmeten oxå) & kör in i ugn 200 grader varm tills de ser lite bruna ut...Yum att äta skalet tycker jag.
Kommentarer
Trackback