Leilas Fajitas
Maria bjöd mig på detta & sedan bjöd jag la familia på det & jaaa...det e yum!
Receptet e för 4 personer men vi plussade på lite till salsan & vi körde med kycklingfilé som vi bara stekte i tunna skivor med salt & peppar på...
300 g hängmörad biff i skivor
God olivolja
flingsalt
svartpeppar
Majssalsa
340 g majskorn
olivolja
2 avocado
4 salladslökar
1 mild röd chili
1 klyfta vitlök
1 kruka koriander
saft av en 1/2 lime
4 stora mjuka tortillabrd
2 dl gräddfil
140 g kvibille ädelost
Gnid in köttskivorna med lite livolja & krydda med salt & peppar.
Häll av spadet från majsen och låt den rinna av väl på hushållspapper. Blanda den med 2 msk olivolja, salt & peppar.
Stek dem i en rykande het och torr stekpanna tills majsen poppar och får mörkbrun färg.
Tärna avocadon, skiva salladslöken tunt, hacka chilin, vitlöken, hälften av koriandern och blanda med majsen i en bunke. Smaksätt med limesaft, olivolja, salt & peppar.
Grilla köttet i en het och torr grillpanna & låt vila.
Grilla brödet i en torr stekpanna & skär köttet i tunna skivor..
Lägg en sked majssalsa på brödet med skivat kött, toppa med en klick gräddfil & lite smulad ädelost samt koriander.
Rulla ihop till hälften och vik in kanterna rulla färdigt & ät direkt....(vi rullade inte så som ni ser :-) )
Receptet e för 4 personer men vi plussade på lite till salsan & vi körde med kycklingfilé som vi bara stekte i tunna skivor med salt & peppar på...
300 g hängmörad biff i skivor
God olivolja
flingsalt
svartpeppar
Majssalsa
340 g majskorn
olivolja
2 avocado
4 salladslökar
1 mild röd chili
1 klyfta vitlök
1 kruka koriander
saft av en 1/2 lime
4 stora mjuka tortillabrd
2 dl gräddfil
140 g kvibille ädelost
Gnid in köttskivorna med lite livolja & krydda med salt & peppar.
Häll av spadet från majsen och låt den rinna av väl på hushållspapper. Blanda den med 2 msk olivolja, salt & peppar.
Stek dem i en rykande het och torr stekpanna tills majsen poppar och får mörkbrun färg.
Tärna avocadon, skiva salladslöken tunt, hacka chilin, vitlöken, hälften av koriandern och blanda med majsen i en bunke. Smaksätt med limesaft, olivolja, salt & peppar.
Grilla köttet i en het och torr grillpanna & låt vila.
Grilla brödet i en torr stekpanna & skär köttet i tunna skivor..
Lägg en sked majssalsa på brödet med skivat kött, toppa med en klick gräddfil & lite smulad ädelost samt koriander.
Rulla ihop till hälften och vik in kanterna rulla färdigt & ät direkt....(vi rullade inte så som ni ser :-) )
Kommentarer
Trackback