Bröllop
I helgen har jag fixat catering, servering med mera på ett bröllop i Kungshamn för 90 personer.
Ett sådant lyckat bröllop med sååå mycket gulliga männskor!!
Förrätten var Italiensk parmarulle med balsamicosirap.
Man tar & lägger 4 skivor serranoskinka (jag klippte bort fettranden) på ett folieark. Lägg på tunt skivad mozzarella sedan färska basilikablad så det täcker & till sist strimlade soltorkade tomater. Sedan skall man rulla ihop rullen & detta skall man göra så hårt man kan, Skruva till ändarna så den blir jämnt formad & lägg in i kylskåp över natten.
Skär sedan så stora rullar du vill ha med en VASS kniv & lägg upp på en tallrik. Dekorera med gräslök & balsamicosirap.
Pannacotta med hallontäcke
5 portioner
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
1/2 dl socker
3 gelatinblad
Frysta hallon
Citronmeliss
Färska hallon
Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången & skrapa ur den. Lägg stången & fröna i en kastrull. Häll på grädden & sockret & låt koka upp...Låt puttra i 1-2 minuter. Tag av kastrullen från värmen. Det får ej koka nu då du skall lägga i gelatinet. Lägg i gelatinbladen & rör tills de har löst sig. Sila bort stången & häll upp i portionsglas. Ställ att stelna MINST tre timmar.
Hallontäcke
Lägg frysta hallon i en kastrull & låt dem smälta & koka en stund....Sila obrt kärnorna & låt svalna. Häll på ett lager på pannacottan & dekorera med ett färskt hallon & cironmeliss.
Ett sådant lyckat bröllop med sååå mycket gulliga männskor!!
Förrätten var Italiensk parmarulle med balsamicosirap.
Man tar & lägger 4 skivor serranoskinka (jag klippte bort fettranden) på ett folieark. Lägg på tunt skivad mozzarella sedan färska basilikablad så det täcker & till sist strimlade soltorkade tomater. Sedan skall man rulla ihop rullen & detta skall man göra så hårt man kan, Skruva till ändarna så den blir jämnt formad & lägg in i kylskåp över natten.
Skär sedan så stora rullar du vill ha med en VASS kniv & lägg upp på en tallrik. Dekorera med gräslök & balsamicosirap.
Pannacotta med hallontäcke
5 portioner
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
1/2 dl socker
3 gelatinblad
Frysta hallon
Citronmeliss
Färska hallon
Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången & skrapa ur den. Lägg stången & fröna i en kastrull. Häll på grädden & sockret & låt koka upp...Låt puttra i 1-2 minuter. Tag av kastrullen från värmen. Det får ej koka nu då du skall lägga i gelatinet. Lägg i gelatinbladen & rör tills de har löst sig. Sila bort stången & häll upp i portionsglas. Ställ att stelna MINST tre timmar.
Hallontäcke
Lägg frysta hallon i en kastrull & låt dem smälta & koka en stund....Sila obrt kärnorna & låt svalna. Häll på ett lager på pannacottan & dekorera med ett färskt hallon & cironmeliss.
Kommentarer
Trackback