Bröllop

I helgen har jag fixat catering, servering med mera på ett bröllop i Kungshamn för 90 personer.

Ett sådant lyckat bröllop med sååå mycket gulliga männskor!!

Förrätten var Italiensk parmarulle med balsamicosirap.

Man tar & lägger 4 skivor serranoskinka (jag klippte bort fettranden) på ett folieark. Lägg på  tunt skivad mozzarella sedan färska basilikablad så det täcker & till sist strimlade soltorkade tomater. Sedan skall man rulla ihop rullen & detta skall man göra så hårt man kan, Skruva till ändarna så den blir jämnt formad & lägg in i kylskåp över natten.

Skär sedan så stora rullar du vill ha med en VASS kniv & lägg upp på en tallrik. Dekorera med gräslök & balsamicosirap.





Pannacotta med hallontäcke

5 portioner

5 dl vispgrädde
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
1/2 dl socker
3 gelatinblad

Frysta hallon
Citronmeliss
Färska hallon

Lägg gelatinbladen i blöt.

Skär ett snitt i vaniljstången & skrapa ur den. Lägg stången & fröna i en kastrull. Häll på grädden & sockret & låt koka upp...Låt puttra i 1-2 minuter. Tag av kastrullen från värmen. Det får ej koka nu då du skall lägga i gelatinet. Lägg i gelatinbladen & rör tills de har löst sig. Sila bort stången & häll upp i portionsglas. Ställ att stelna MINST tre timmar.

Hallontäcke
Lägg frysta hallon i en kastrull & låt dem smälta & koka en stund....Sila obrt kärnorna & låt svalna. Häll på ett lager på pannacottan & dekorera med ett färskt hallon & cironmeliss.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0