Fryst chokladmaräng med hallon
´
Det är mycket Hanna nu! Detta bjöd hon oxå på igår...ambitiös tjej.....Receptet fick hon av Cilla som hittade det här....
http://www.landskronadirekt.com/selma/pdf/selma_r42.pdf så ni inte tror att vi har snott det lixom :-) Har ej gjort detta själv än bara ätit den & det var niiiicee men sedan kräktes jag nästan av mätthet!!!
4 portioner
1 äggula
20 g socker
70 g mörk choklad, 60 % kakaohalt
1/2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
1 äggvita
2 g citronsaft, ca 1/2 tsk
20 g socker
1 dl färska hallon
1 msk flytande honung
Gör så här:
Välj själv om du vill servera den frusen eller kall. Den är jättelätt att göra. Istället för att bara
använda grädde har vi bytt ut hälften mot crème fraiche vilket gör att den får en frisk smak.
Vispa äggula och socker vitt och pösigt.
Smält chokladen till ca 45 grader.
Vispa crème fraiche och grädde lätt fluffigt tillsammans.
Vispa äggvitan med citronsaften och sockret till en fast maräng.
Blanda den smälta chokladen i ägguleblandning en och tillsätt sedan grädden och crème
fraichen. Vänd till sist försiktigt ner marängen.
Mosa 2 msk hallon och honungen till en sås. Vänd ned de hela hallonen. Varva sedan mousse
och hallon i glas eller en stor form.
Servera moussen fryst eller kall. Dekorera med hyvlad choklad.
Det låter som om detta skulle ha varit en perfekt efterrätt (skall testas) till mitt hittepå recept som jag presenterade på min blogg idag...
hähä...det är h. som skrivit...han vill nog att du skall läsa om hans hittepårecept...
gullemannen....
puss
Läste det & det lät gott!!!!!
Men något jag MÅSTE öva på är köttbullar...e SÅ dålig på det ...mycjet störigt!!
bitch, what is that?