Det blev Risotto a la Speedy Gonzales
Så här gör ni min version:
Till 1 mycket hungrig minnisha eller 2 sparvar
1 msk olja
2 hackade scharlottenlökar
2 dl avoriris
1 dl vitt vin
6 dl vatten med 1,5 msk flytande kalvfond i
2 dl riven parmesanost (har du en skalk av osten kan du kasta i den när du börjar med buljongvattnet)
1 msk smör
1 msk tryffelolja
Fräs löken i oljan, tillsätt riset & fräs i cirka en minut. Tillsätt vinet & låt det nästan koka in. Häll på lite av buljongvattnet & rör ibland tills det nästan kokat in. Späd med vattnet tills riset känns färdigt, det skall gärna vara rinnigt-det stabbar till sig sedan. Ta av från plattan & rör ner parmesanost & smör. Tillsätt tryffeloljan & salt om du vill.
Wow, den här bloggen kommer jag att följa exakt hela tiden.
Niiiiice!!! Skall göra mitt bästa!! Du kanske kan gästskriva någon gång...
Imorgon blir det frullerapport från cafeet i backen...Vi e väl där från 11ish...Hänka på vettja???
Vilken backe? Gärna, om du sms:ar vilken backe du menar? :)
Åååhhh vad skoj, här kommer jag också att kika in titt som tätt! Tycker för övrigt att den ser bra ut som den är :-). Godisbannern bakom "Ninnis kök" är verkligen du på nåt sätt!
Kramen
mumma....säger som anjo...här kommer jag hänga...
Jo; Kul att du kollade in...Skall laga roligare saker hoppas jag nu e det rätt basic stuff....
Har fixat lite lite men är inte färsig än....Kram
Ingrid: Gör gärna det & kom med tips!!!
Gillar kategorin "easypeasy" - passar en tvåbarnsmor som har fullt upp och dessutom med ständig idétorka om vad man ska äta till middag... Man kan ju inte leva på spagetti och köttfärssås i all evighet...
Gäller bara att inte vara allt för hungrig när man hänger här inne - ser gott ut det du lagt upp! dreglar lite lätt
Hmmm... det senaste inlägget var från mig... är ju lite lätt förvirrad... /Jo