Fetaost och rödbetsbiffar med ugnsbakade potatisar och morötter
Fetaost och rödbetsbiffar med ugnsbakade potatisar och morötter
400 g blandfärs
1 ägg
1/2 paket fetaost
5 skivor inlagda rödbetor
Smör
Salt
Peppar
1 burk creme fraiche smaksatt med karl johan, timjan och citron
Torkade trattkantareller
Kalvbuljong på flaska
Milda Matextra
Morötter
Potatis
Olivolja
Flingsalt
Honung
Balsamvinäger
Citronolja
Börja med att lägga trattisarna i blöt i ett par timmar om du hinner. Spara vattnet!!!!
Tvätta potatisen & skär i klyftor, skala moroten & skär i bitar. Blanda med oljorna, honung, salt, en skvätt balsamvinäger, timjan & sätt in i 225 grader. Rör då och då & ta ut när du tycker de är bruna nog. Jag gillar mina crunchy!
Blanda färsen med ägg, salt, peppar, smulad fetaost och hackade rödbetor. Forma sex biffar & stek dem i smör. ( de var lite svåra att hålla ihop men är man bara försiktig går det bra)Vispa ur pannan med lite Milda Matextra & häll i creme fraichen & lite av trattkantarellspadet samt en skvätt kalvbuljong , häll på de urkramade trattkantarellerna, koka ihop & smaka av med salt, mer spad eller vad du vill....Lägg i biffarna & koka gärna lite till under ett lock...
Tada...en rätt trevlig söndagsmiddag!
Alla de goda trattisarna syns inte på bilden för den som skulle äta det gillar inte dem så jag pillade bort dem....& jag fick äta senare så då blev det ingen bild med dem...