Raw Food e gott...alltså...jag gillar lixom det...HELT OTIPPAT!
När jag hörde talas om detta första gången tänkte jag bara yeahyeahyeah....ännu ett blajeri med nyttighets-humbug-yadayadayada...
Men, jag var ändå lite faschinerad när jag bland annat läste att de gjorde chokladmousse på andra saker. Försökte få till en matlagningskväll på jobbet med Erica Palmcrantz som är expert på detta men fick in för få anmälningar...
Köpte då boken & nu när jag kom hem från Thailand tänkte jag fortsätta vara liiite åt det nyttiga hållet...
Så, idag tillagade jag Chokladmousse på Raw viset...GALET! Kan väl ALDRIG bli gott men feeeeeeeeeeeel hade jag!!! Det blev faktiskt mums....För säkerhets skull testade jag det på ett par damer som alla tyckte det var väldigt gott....men ingen gissade på att det var avocado i....
Skall nu fördjupa mig mer i boken & se vad som skall lagas härnäst...men här kommer receptet på:
Chokladmousse
Men, jag var ändå lite faschinerad när jag bland annat läste att de gjorde chokladmousse på andra saker. Försökte få till en matlagningskväll på jobbet med Erica Palmcrantz som är expert på detta men fick in för få anmälningar...
Köpte då boken & nu när jag kom hem från Thailand tänkte jag fortsätta vara liiite åt det nyttiga hållet...
Så, idag tillagade jag Chokladmousse på Raw viset...GALET! Kan väl ALDRIG bli gott men feeeeeeeeeeeel hade jag!!! Det blev faktiskt mums....För säkerhets skull testade jag det på ett par damer som alla tyckte det var väldigt gott....men ingen gissade på att det var avocado i....
Skall nu fördjupa mig mer i boken & se vad som skall lagas härnäst...men här kommer receptet på:
Chokladmousse
Chokladmousse 2 port
0,5 färska dadlar
0,5 dl vatten
2 msk honung
0,5 tsk vaniljpulver (jag tog vaniljsocker så där försvann ju det nyttiga so to speak ...lalalalala)
0,5 dl kakao eller carob
1, 5 dl avocado...Jag tog nästan en hel
Lägg dadlar, honung och vaniljpulver i en matberedaren eller mixer & kör tills det e en mjuk smet. Tillsätt vattnet.
Släng i avokado och kakao.
Mixa tills det är krämigt.
Vill du ha det lösare så häll i 2 msk vatten.
Håller tre dagar i kyl och två veckor i frys förvarat i en försluten burk.
Även en bild men jag hade som vanligt inget att garnera med så det ser rätt lamt ut....& litte äckligt oxå :-)Kommentarer
Trackback