Snodd Äpplekaka från Pernilla Wahlgrens blogg
Denna var mycket god tyckte jag...hörde ingen annan som sa det men......Hittade den på Pernilla Wahlgrens blog & kopierar rätt av.....
Bakas med fördel i en lite större form eller i en halv långpanna.
200 g mandelmassa
150 gram smör
1 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 äpple skalat och rivetc
a 3 äpplen skalade och skivade.
Gör så här :
Sätt ugnen på 200 grader.Riv mandelmassan i en bunke, klicka ner de rumsvarma smöret och rör till en jämn smet.Rör ner socker och alla äggen, ett i taget.Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med äppelrivet.Häll smeten i en smörad och bröad stor gratängform eller långpanna och fördela äppelskivorna över. Tryck gärna ner dom lite i smeten.
Bakas med fördel i en lite större form eller i en halv långpanna.
200 g mandelmassa
150 gram smör
1 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 äpple skalat och rivetc
a 3 äpplen skalade och skivade.
Gör så här :
Sätt ugnen på 200 grader.Riv mandelmassan i en bunke, klicka ner de rumsvarma smöret och rör till en jämn smet.Rör ner socker och alla äggen, ett i taget.Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med äppelrivet.Häll smeten i en smörad och bröad stor gratängform eller långpanna och fördela äppelskivorna över. Tryck gärna ner dom lite i smeten.
Pudra över kanel och grädda mitt i ugnen 35 - 40 min.
Severas gärna med vaniljglass till.....!Kommentarer
Trackback