RIKTIGT bra Blåbärscheesecake

VIsst, den här var liiite meckig att göra men SÅ värd det....

300 g digestivekex
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1,5 dl frysta blåbär


Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret. Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.  Det ser ut att bli för mycket botten men det e lugnt...

Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål.
Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
Höj temperaturen i ugnen till 225 grader.
Tillsätt äggen och vispa väl.
Häll i grädden lite i taget under vispning. Smält chokladen.
Häll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen.
Grädda kakan i ca 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.


SVAJNGOTT!

Hittade receptet i Leilas underbara bakbok :-)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0