Bästa lussebullarna!
Efter jag hittade detta receptet har jag aldrig gått tillbaka till något annat recept. Tror att jag hittade det på Arla.
Dessa bullarna blir stora men saftiga, luftiga & supersmarriga!!!
Gör dem...du kommer inte att ångra dig
24 st
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
2 påsar saffran
1,5 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
4 msk rumsvarmt smör
100 g riven mandelmassa
1 ägg
4 msk flagad mandel
250 grader
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret & häll i mjölken & få det till 37 grader.
Häll över jästen & rör tills det löst sig.
Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt & det mesta av mjölet.
Arbeta till en blank & smidig deg & låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Ta upp & arbeta degen på ett mjölat bakbord. Forma till 25 stycken släta bullar & lägg dem i smorda bakformar.
Blanda smöret med mandelmassan.
Gör ett djupt hål i varje bulle & lägg i fyllning.
Jäs i 20-30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg & strö över flagad mandel.
Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
Låt kallna på galler
Dessa bullarna blir stora men saftiga, luftiga & supersmarriga!!!
Gör dem...du kommer inte att ångra dig
24 st
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
2 påsar saffran
1,5 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
4 msk rumsvarmt smör
100 g riven mandelmassa
1 ägg
4 msk flagad mandel
250 grader
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret & häll i mjölken & få det till 37 grader.
Häll över jästen & rör tills det löst sig.
Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt & det mesta av mjölet.
Arbeta till en blank & smidig deg & låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Ta upp & arbeta degen på ett mjölat bakbord. Forma till 25 stycken släta bullar & lägg dem i smorda bakformar.
Blanda smöret med mandelmassan.
Gör ett djupt hål i varje bulle & lägg i fyllning.
Jäs i 20-30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg & strö över flagad mandel.
Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
Låt kallna på galler
Kommentarer
Trackback