De bästa Chocolate Chip Cookies ÄVVA!

De bästa Chocolate Chip Cookies

 

Ca 18 kakor

 

220 gram rumsvarmt smör

1,2 dl strösocker

3,5 dl packat brown sugar

2 ägg

2,5 tsk vaniljsocker

6 dl mjöl

0,5 tsk salt

3,5 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

100 gram choklad

3-5 msk kakao

 

Sätt ugnen på 180 grader.

 

Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, bakpulver & bikarbonat i en bunke.

Ta en annan bunke & vispa smör, socker & brown sugar fluffigt…ca 3 minuter…tillsätt äggen & vispa lite till.

Blanda innehållet i de två bunkarna & tillsätt den hackade chokladen & kakaon & rör om tills det är blandat.

 

Sätt in smeten i frysen i ca 10 minuter.

 

Rulla golfbollsstora kulor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mellan 10-15 minuter (beror på hur din ugn är plus hur ”chewy” du vill ha dem, ju mindre tid ju mer ”chewy” )

I detta receptet hade jag mörk choklad men tar du vit eller ljus blockchoklad skulle jag minska lite på sockret  så de ej blir så illsöta (om du inte vill ha det såklart)

 

Låt svalna på plåten tills de stabiliserat sig & sedan kan du försiktigt lyfta över dem med en stekspade till ett galler.

 

MUMS!

De är även väldigt goda dagen efter men det är tveksamt om man orkar vänta så länge ;-)

 

De ljusa kakorna är utan kakao och med ljus choklad och de mörka är från receptet ovan..



 

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Bästa kakorna hittills!!!! 10 av 5 möjliga (ej felskrivet :)

2010-03-15 @ 20:55:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0