Bröllop
Ett sådant lyckat bröllop med sååå mycket gulliga männskor!!
Förrätten var Italiensk parmarulle med balsamicosirap.
Man tar & lägger 4 skivor serranoskinka (jag klippte bort fettranden) på ett folieark. Lägg på tunt skivad mozzarella sedan färska basilikablad så det täcker & till sist strimlade soltorkade tomater. Sedan skall man rulla ihop rullen & detta skall man göra så hårt man kan, Skruva till ändarna så den blir jämnt formad & lägg in i kylskåp över natten.
Skär sedan så stora rullar du vill ha med en VASS kniv & lägg upp på en tallrik. Dekorera med gräslök & balsamicosirap.
Pannacotta med hallontäcke
5 portioner
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
1/2 dl socker
3 gelatinblad
Frysta hallon
Citronmeliss
Färska hallon
Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången & skrapa ur den. Lägg stången & fröna i en kastrull. Häll på grädden & sockret & låt koka upp...Låt puttra i 1-2 minuter. Tag av kastrullen från värmen. Det får ej koka nu då du skall lägga i gelatinet. Lägg i gelatinbladen & rör tills de har löst sig. Sila bort stången & häll upp i portionsglas. Ställ att stelna MINST tre timmar.
Hallontäcke
Lägg frysta hallon i en kastrull & låt dem smälta & koka en stund....Sila obrt kärnorna & låt svalna. Häll på ett lager på pannacottan & dekorera med ett färskt hallon & cironmeliss.
RIKTIGT bra Blåbärscheesecake
300 g digestivekex
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1,5 dl frysta blåbär
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret. Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna. Det ser ut att bli för mycket botten men det e lugnt...
Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål.
Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
Höj temperaturen i ugnen till 225 grader.
Tillsätt äggen och vispa väl.
Häll i grädden lite i taget under vispning. Smält chokladen.
Häll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen.
Grädda kakan i ca 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.
SVAJNGOTT!
Hittade receptet i Leilas underbara bakbok :-)
Yummy Brownies
250g mörk choklad
250 g rumstemeperat smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 äggulor
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 dl kokosflingor
2 st påsar med valnötter a 140 g
Sätt ugnen på 160 grader. Smält blockchokladen på sättet du gillar bäst...jag gör dte i en kastrull på svag värme under uppsikt!
Vispa smör & socker poröst. Vispa i äggulor, vaniljsocker och ägg. Vispa till du har en jämn smet.
Blanda ner den smälta chokladen lite i taget. Rör i bakpulver, kakao & mjöl & rör, sedan rör du i kokosflingor samt valnötter.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfastform. Klicka i smeten & gör det så jämt du kan. Grädda i ca 30-35 minuter. Den skall vara lite kladdig så testa med en sticka om du är osäker....
Låt svalna i formen....Skär upp i bitar....