Gå med i Let´s Deal
Let´s Deal
Kallskuret is da shit!
Bullade upp med
Tryffelsalami, St.Agur, små korvar rullade i parmesan, murkelpaté & Knäckechips Dinkel samt Äpple & Hjortron Chutney från Sverigeskafferiet.
Tyvärr kunde jag bara äta lite för magontet men mums va gott det var!
De bästa Chocolate Chip Cookies ÄVVA!
De bästa Chocolate Chip Cookies
Ca 18 kakor
220 gram rumsvarmt smör
1,2 dl strösocker
3,5 dl packat brown sugar
2 ägg
2,5 tsk vaniljsocker
6 dl mjöl
0,5 tsk salt
3,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
100 gram choklad
3-5 msk kakao
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, bakpulver & bikarbonat i en bunke.
Ta en annan bunke & vispa smör, socker & brown sugar fluffigt…ca 3 minuter…tillsätt äggen & vispa lite till.
Blanda innehållet i de två bunkarna & tillsätt den hackade chokladen & kakaon & rör om tills det är blandat.
Sätt in smeten i frysen i ca 10 minuter.
Rulla golfbollsstora kulor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mellan 10-15 minuter (beror på hur din ugn är plus hur ”chewy” du vill ha dem, ju mindre tid ju mer ”chewy” )
I detta receptet hade jag mörk choklad men tar du vit eller ljus blockchoklad skulle jag minska lite på sockret så de ej blir så illsöta (om du inte vill ha det såklart)
Låt svalna på plåten tills de stabiliserat sig & sedan kan du försiktigt lyfta över dem med en stekspade till ett galler.
MUMS!
De är även väldigt goda dagen efter men det är tveksamt om man orkar vänta så länge ;-)
De ljusa kakorna är utan kakao och med ljus choklad och de mörka är från receptet ovan..
En sorts cheesecake
Men rekommenderar denna kakan....Supergod och jättelätt!! Kan tänka mig att den blir god till sommaren med färska bär....Känner även att den lätt kan bli offer för ett eller annat smakexperiment...
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula
Fyllning:
3 ägg
1 liten burk Kesella Vanilj
1 dl strösocker
1 liten burk crème fraiche
1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 citron
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ihop äggen och rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i mitten av ugnen 30 – 35 min.
Låt kakan kallna och servera den i bitar eller rutor.
Dim sum i London
Vi skulle ha gått till Royal China som har de bästa dimsumen jag vet men vi visste att det skulle vara galen kö...Man kan ej boka bord så när man kommer dit knör man sig fram till disken & får en nummerlapp & sedan får man vänta på sin tur....det brukar vara SMOCKFULLT på helgerna så ni är varnade men det är SÅ värt det....Nu orkade vi inte vänta för vi skakade av hunger så vi gick till ett ställe som låg rätt nära som heter Ping Pong
Underbar mat & vi drack någon ananasdrink som var ljuvlig!!
Det jag rekomenderar är:
Char sui bun
Honey barbecue pork in a fluffy white bun
Crispy hoi sin duck spring roll
Shredded duck with cucumber and spring onion wrapped in wheat flour pastry, served with hoi sin sauce
Satay chicken spring roll
Chicken breast cooked with satay sauce and pineapple wrapped in spring roll pastry
Roast pork puff
Honey roast pork and caramelised onions in flaky puff pastry
Pineapple, coconut and lime Exotic blend of pineapple juice,
coconut purée and fresh lime
Så är ni i London skulle jag skarpt rekomenderar dessa ställen!