Nu vet jag vad jag skall göra i sängen

Kolla in vad jag köpte på Bokrean!!




Den jag är mest sugen på är Marco Pierre White...Han var lite av en idol när jag bodde i London...Var väldigt påläst om alla kockar där & hade örnkoll, Jean Christophe Novelli var snygg, Gordon Ramsey arg & tyken, Ross something lite charmig etc etc...

En kväll när jag jobbade hos Gordon kom verkligen Marco in..Han var som en jätte & VÄLDIGT respektingivande & MYCKET tilldragande!!!

I Fredagsgourmet hoppas jag finna lite fina tips för när Åsa & Cicci skall komma och dinera hos mig i eehhh April...men jag gillar ju planering & med allas bissy jobb etc blev det inte förrän då...men det skall bli väldigt nice!!!!

Jamie Olivers bok är säkerligen lika bra som de andra han gjort...mycket inspirerande.

Paolos bok har jag aldrig blädrat i så han får vara mitt wildcard lixom!

Semla som INTE var da shit!

Ni får bara en bild på minisemlorna., inget recept för att ...De blev äckliga!!!  Men de var  gulliga :-)



Ruccolaspäckad pepparfile med rotfruktsgratäng

Nytt recept ur en väldigt fin kokbok som jag fick av AK, Göran & Lina i julklapp....

Hade ett par funderingar innan jag började laga maten...

Tänkte göra en stor potatisgratäng istället för små...GÖR INTE DET...de små formarna var beyond goda. Hittade dock inte jordärtskockor så det blev utan men jesus va gott ändå!!!

Det var liiiiiiiiite trixigt att fylla filén med ostmassan....kommer att klura på hur det bästa sättet är.....tipsa gärna! Filén blev saftig & god!!

Tyckte att det var väl mycket vitpeppar men allt blev jääädrigt gott i hop!!!

Ja, det ser kanske krångligt ut men det tyckte inte jag att det var. (förutom spritsningen då)..gick  ju att förbereda....

Får jag föreslå att ni testar detta..kanske nästa helg....eller för att briljera på en date kanske???

4 pers  

600 g fläskfile
1 kruka ruccola  ca 40 g
60 g philadelphiaost
salt
3 msk hel vitpeppar
rapsolja
 smör  

Gratäng  

400 g mjölig potais
200 g rotselleri
200 g jordärtskockor
2 dl riven västerbottenost
1 tsk salt
svartpeppar
2-3 vitlök pressad
2 dl vispgrädde  

Grön sås
  blad från en kruka basilika
2 msk färsk koriander
 1 äggula
1 pressad vitlök
1 msk dijonsenap
 1 dl majsolja  

Börja med gratängen, sätt ugnen på 200 grader ( 180 i varmluft) skala rotselleri, jordårtskockor, potatis & skär i tunna skivor. Lägg i en skål och blanda med ost, salt, peppar & vitlök.  Häll i smorda små formar och häll över grädden. Grädda mitt i ugnen ca 50-60 min sätt in tomaterna bredvid gratängen efter ca halva tiden.  

Klipp av det mesta av ruccola stjälkarna och strimla bladen. Blanda med philadelpiha och salta. Stick hål i köttet med en kniv eller brynstål & lägg ostmassan i en sprits och fyll hålet i köttet. Krossa vitpeppar i mortel. Salta och rulla köttet i pepparn,  bryn köttet i olja och smör. Efterstek mitt i ugnen 175 (i varmluft 160) cirka 20 min till 68 grader i innertemp. Du kan eftersteka gratängen om du sänker värmen.
 
 Mixa basilikablad , korianderblad , äggula,  senap och vitlök .Späd med oljan lite i taget till en krämig sås 


Mer om fantastiska Grill Del Mundo

Inlägget om Grill Del Mundo var ett par veckor gammalt då jag ville hålla det hemligt för de jag skulle dit med i fredags....

Men i det stora hela BRA!

Denna gången var vi i baren & drack svingoda Caprihina, persika & annanas fast det fanns flera  till att välja på...Tog även en klassiker:  Pina Colada som var gigantisk....& god!!!



Istället för förrätt tog vi  två olika snacks & delade på Chivapchichi med ajvar i en tortilla brödkorg och Fänkålstzatziki med grillat bröd väldigt gott även om Chivapchichi kunde vara liiite mindre salt men mycket bättre än guaccan vi tog den första gången...

Till varmrätt tog jag samma som förra gången men den var inte lika god....Den goda paneringen som var runt lammet var borta & även grönsaken som den låg på....det var synd ...

De andra tog 

Kielbasy

Spett med kolgrillat fläsk / biff / tre olika korvar / dijonsenap med ingefära
och ajvarsås / kolgrillad söt matbanan och små blackend potatoes

Jenny-Anns matbanan var ENORMT torr & tråkig men det andra jag fick smaka på var gott...Men det absolut bästa var ändå presentionen...känns fel att förstöra överaskningen för er med en bild men jag kan inte låta bli!!! Den goaste mamman fick oxå vara med på bild....första restaurangbesöket med mig sedan hon blev sjuk...



Toaletterna var fräscha men ovanligt tråkiga om man jämför med resten...Men byt ut frottéhanduken som känns läbbig...Alltså konceptet...ja ni fattar

Mitt sista minus går till garderoben som ligger MITT i oset...jackorna STANK efteråt...Det där önskar jag kan ändras..

MEN I STILL LÖVE GRILL DEL MUNDO!!!


Grill Del Mundo ett MÅSTE innan man dör!

Ok, om ni får välja EN restaurangupplevelse innan ni dör så MÅSTE ni välja Grill Del Mundo på Storan!! Inga ord kan förbereda för detta besök, det måste upplevas!!! Skall ej avslöja för mycket för er som inte vet om detta stället men det var svårt att bestämma sig var man skulle sitta ;-)

Personalen var ASTREVLIG!!!!!! Känner att jag faktiskt har haft tur med trevlig personal den sista tiden… Det var svårt att välja mat för det var så mycket som såg gott ut…En annorlunda meny & det uppskattades…i ärlighetens namn så är ju de flesta menyer snarlika men alltså inte denna!

Vi började i alla fall med guacamole & tortillas….Inte den bästa guaccan, det saknades något jag ej kan sätta fingret på men tortillaschipsen var niiiiiica….




Hanna valde till sist  Kolgrillad gnocchis slungat med kantareller, sparris toppad med färsk mynta / hyvlad peccorino. Hon supergillade den men jag tyckte att den var liiite för torr…hade gärna haft något lite ”såsigt” till.



Själv tog jag Lamm Kolgrillade lammracks /kolgrillad sötpotatis / chokladinspirerad rödvinsås. Såsen kom i en liten söt burk & alla smaker på tallriken var asgoda ihop! Om man måste klaga & då kommer detta från en raw- meat-lover så var några av racksen liiite i det ”råaste” laget fast de slank ju ner utan problem ändå



Vi tog bara husets vin men både det vita & det röda var mumma…..Det finns en tequilabar där också men det kan jag inte dricka efter att det var det första jag blev full på in my younger days så därför visiterade jag inte den.

Anyway, alla ord överflödiga mitt råd blir bara GÅ DIT!

STORAN Kungsparken 1 411 36 Göteborg Tel: 031 60 45 90 Bordbokningen är öppen Sönd – torsd kl. 18.00 – 00.00. Fredag kl. 17.00 – 03.00 Lördag kl. 18.00 – 03.00

Condeco Frukost

Ännu en frulle att recensera…
Vanligtvis tycker jag inte att Condeco är bra alls…i alla fall inte deras mat som är bland det trista jag någonsin ätiti ÄVVA!

 Men jag gillar att  frullera där antingen själv eller med kompisar…

Min frukost jag brukar köra är: Halleluja breakfast som serveras mellan 10-12 på helger.

Den består av en latte, färskpressad juice, vaniljyoghurt med hallon på toppen, en ost & skinkmacka & en liten muffins. 59 kronor…

& så här snygg...NOT! var jag i söndags när jag frullade:


Melodifestivalsmat

Detta e perfekt melodifestivalsmat tycker jag. Liknar kanske min "hatmat" tacos...men jag VÄGRAR att kalla detta det. Som vanligt var det Hanna som tipsade mig om detta men jag har plockat bort en del moment.

Ta ett paket nötfärs & stek i smör eller olja. Ner med ett kuvert tacokrydda.
Klena ut ett paket Philadelphiaost i en ugnssäker form & lägg köttfärsen ovanpå...toppa med massor av ost...
In i ugnen sisådär en 200 grader tills osten blir brun...eller kör grill den sista stunden..

Detta serverades med salsa,  nachos, gräddfil & guacamole....





De fina turkosa skålarna kommer från LL form & Lera & ni ser den fiiiina feststämmningen med serpentiner va? HAHAHAHAHA!

Igår gjorde vi en enkel guacca..så här...

1,5 avocado (köpte de VÄRDELÖSA som skall vara färdiga i en liten ask....NÄVER...de e ALLTID dåliga!! Köp ej!)
1 tomat
1/2 lök
1 vitlöksklyfta
lite salt

Allt detta mixades med stavmixern & sedan var det färdigt....

Vad tror ni det blev för efterrätt???

MARÄNGSVISS...

Gjorde en enkel god chokladsås....

Blanda 1 dl vatten med 1 dl kakao & 1 dl socker...Koka upp...färdigt!!

Vavade glass, maränger, grädde, bananer & chokladsås...mumma



JA;! Vi blev kräxmätta

Var hos världens bästa-jag-slänger-bara-ihop-något-från-kylskåpet-till-middag-fixare igår.

Var hos världens bästa-jag-slänger-bara-ihop-något-från-kylskåpet-till-middag-fixare igår.

Först blev jag som vanligt satt i köket med vin med Torgny då vi väntade på att Jenny-Ann skulle komma hem….

Torgny & jag slängde snabbt ihop nachosen som du hittar här
Vi hade SÅ mycket att prata om att det var tur att vi gjorde en snabb middag lixom… & det blev detta.

Vitlök & fänkål frästes i olja…sedan FANTASTISKT goda lammkorvar från Saluhallen, tillsätt halva coctailtomater….rör lite försiktigt tills allt blivit varmt & sedan i med tärnad mozzarella, kanske lite pesto om du känner för det…salta & peppra….Serverades igår med sgabetti

Yummmy!!

Tidbloms pub & restaurang

Äntligen var det Quiz dax!
Förr i tiden var vi på Quiz varje vecka men gänget splittrades & quizen uteblev…

Anyway, bokade bord på Tidbloms för någon vecka sedan & de var sååååå trevliga i telefonen…verkligen eloge!

Kom dit & fick ett finfint långbord. Även här mycket trevlig personal som snabbt & lätt fixade dricka & ett par brickor av Tidbloms tapas som var :





Delikatesstallrik med oliver, jalapenos, grillat bröd, färskostcreme, prosciutto, salami och utvalda ostar .

Den var god men inte super exciting direkt.

Sedan valde jag




Bluecheese bacon burger 200g grillad nötfärsburgare bbq smak, bacon, bluecheese dressing,, tomat & saltgurka, pommes och coleslaw.

Sådär, inget man blev upphetsad över direkt…Har både ätit värre & bättre burgare…


Så min conclusion är:

Mysigt ställe med fräscha toaletter.
Jättetrevlig service men kanske inte grymmaste maten (men jag är en mycket kräsen minnisha skall ni veta).. jag känner ändå dock att jag säkert kommer att ge det en chans till om inte minst för Quizen som var väldigt bra! Bra med blandade frågor & vi i vårt gäng var mycket tävlingslystna & vinnarsugna men noooo…inget pris för oss i går…men kanske nästa gång!

RSS 2.0